Our thaifoodcocking is damn good

De här är ingredienserna som vi använde oss av idag.

Panang curry paste ca 1 msk (köpt på thaiaffären och importerad från thailand)
Thailändsk torkade chilisar, 2 stycken ( ska dock ta fler nästa gång så det blir lite mer styrka)
Citrongräs som man  mortlar sönder och sen inte äter, endast smaksättning
Buljong, grönsaksbuljong 3/4 av en tärning
1 liter vatten
sweet basilika (från thaibutiken importerad, köps färsk och sen fryser man bladen)
Cocktailtomater som man skär snitt i så de öppnar sig under kokningen
Gul paprika i bitar
Purjolök i strinmlor/bitar
Jätteräkor som är råa och nedfrysta, importerade från thailand

Till det så hade vi bröd med smör och en kanna iskallt vatten.

Vi improviser fram olika thairätter som vi lärt oss grunderna med kryddning och smaksättning då vi gick
thai cocking school i bangkok för 3 år sedan.

men vi gör oftast Panang Gai, Chicken with cashewnuts och tom yum gai.
detta är de tre rätterna som vi kan bäst.

men vi har nog sammanlagt lagat ca 15 olika rätter som vi kan få att smaka som om de är på en thairestaurang nera i thailand... :)  så jag kan ärligt säga att vi blivit riktigt bra på det här nu :) och det är så sjukt gott och nyttigt med
all chili, ingefära och de olika grönsakerna och örterna som vi äter jämt.

Så oftast blir det thaifood i vårt hem. men imorn får det nog bli en tonfisksallad eller en ceasarsallad som vi gör själva.
är sugen på det och på onsdag vill jag laga fried rice with ginger, egg and chicken. yum mer bilder då

Men som sagt så finns det inget namn på den här soppan då vi bara har improviserat ihop något som vi tyckte verkade passaihop och det gjorde det sannarligen. blev supermätt av bara en soppa och det är ju både bra och gott :)


Vi hällde i räkorna, tomaterna och cocosmjölken när de andra ingredienserna hade kokat ihop sig

Såhär ser jätteräkorna ut som man köper i storpack som är nerfrysta och importerade från thailand

Soppan är "klar", dvs klar med endast vattenbasen och buljongen, sen hällde vi i cocosmjölk så den blev krämig.

Här häller vi i cocosmjölken av märket aroy-d som är import från thailand

Såhär såg soppan ut då den var färdig att hälla upp i skålar

bröd ska man ju ha till soppa, såidag körde vi på soltorkad tomat ciabatta från Coop




Såhär blev resultatet på våran chilisoppa med jätteräkor från thailand, så himla gott


Kommentarer
Postat av: moa

såg jtäte gott ut:)

2009-11-03 @ 09:24:30
URL: http://moahelmersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0