jag älskar nötter

Jag äter nötter varje dag.
oftast cashew och pistage men även andra nötter.
love it. det perfekta snackset.

hitade den här infon om nötterspositiva egenskaper på www.aftonbladet.se  idag.



Cashewnöt:
Blir att mer populära. Fetthalten är ganska låg om de jämförs med andra nötter, runt 50 procent och fettsyrorna är till stor del enkelomättade. Välj helst naturella nötter, ju mer behandlade eller värme nötterna har utsatts för desto mer av de nyttiga fetterna förstörs. Äter man väldigt stora mängder av cashewnötter kan de ha en laxerad effekt. Passar bra som snacks eller i kakor.

Pistagenöt:
En härligt grönaktig färg, vilket tyder på att den är rik på antioxidanter. Köp gärna oskalade nötter. Pistagenöten innehåller mest protein av nötterna och ligger bland de lägsta i fetthalt. Nöten innehåller även mycket kalium. Goda som snacks eller som topping över en sallad.

Mandel:
Egentligen en stenfrukt, men säljs bland nötter. Mandel innehåller mycket vitamin E och protein. Behåll gärna det tunna bruna skalet på mandeln, det innehåller många olika flavonoider. Flavonoider ör antioxidanter som skyddar våra celler mot fria radikaler. Mandel passar bra i glögg, hackade över glass och fruktsallad eller som topping över en sallad.

Pinjenöt:
Egentligen ett frö, men är mer lik nötter näringsmässigt. De innehåller runt 40–50 procent fett, med hög andel av enkel och fleromättade fettsyror. Goda att strö över en sallad eller en varmrätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0